Niektóre warzywa najlepiej przechowywać w lodówce, a inne na blacie kuchennym. Wśród warzyw, które zaleca się trzymać w lodówce są te o dużej zawartości wody - pod wpływem ciepła woda bowiem wyparowuje, a warzywa kurczą się, stają się miękkie i niesmaczne. Natomiast na blacie kuchennym zaleca się przechowywać warzywa, którym niskie temperatury mogą zaszkodzić, wpłynąć na ich teksturę, smak i aromat. Niezależnie od tego, czy warzywa trzymane są w temperaturze pokojowej, czy w lodówce, istnieją skuteczne sposoby, aby przedłużyć ich trwałość do tygodnia, albo nawet dłużej.
Oto najlepsze sposoby na przedłużenie trwałości warzyw
Co zrobić, aby rzodkiewka i ogórek pozostały soczyste i chrupie na wiele dni? Jak zapobiegnąć psuciu sałaty i pomidorów? Dzięki tym sposobom przedłużysz trwałość zarówno warzyw przechowywanych na blacie, jak i w lodówce. Prezentujemy najlepsze sposoby na przedłużenie trwałości warzyw. Szczegóły w galerii:
Sałatka ze świeżego szpinaku
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Złote talerze, pięć sukienek, koncerty gwiazd. ślub Rutkowskich będzie "na bogato"
- Skaldowie przestaną grać po śmierci Jacka Zielińskiego? Brat przekazał decyzję
- Grażyna Szapołowska człapie po mieście w PODARTYCH butach Prady! Ikona stylu?
- Rosiewicz miał operację, ale teraz to nie żona mu pomaga! Tak stara się dla 55-latki