MKTG SR - pasek na kartach artykułów
8 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wlej na patelnię wodę, resztę sosu teriyaki, dodaj sól,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Błyskawiczny kurczak teriyaki z fasolką szparagową. Wypróbuj przepis na szybki obiad na lato z nutą orientu. Poczuj wyjątkowy smak umami

Kurczak teriyaki z fasolką szparagową. Krok 6

Wlej na patelnię wodę, resztę sosu teriyaki, dodaj sól, chili i wymieszaj. Przykryj patelnię i duś około 10 minut. Jeśli po tym czasie danie wyda ci się za bardzo płynne, to dodaj 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej, wymieszaj i pogotuj jeszcze 2 minuty.

Zobacz również

Tajemnicza śmierć w Końskich. W mieszkaniu znaleziono ciało

Tajemnicza śmierć w Końskich. W mieszkaniu znaleziono ciało

Okradł biuro geodezyjne. Grozi mu 10 lat więzienia

Okradł biuro geodezyjne. Grozi mu 10 lat więzienia

Polecamy

Papież: Potrzebujemy społeczeństwa, które nie wyklucza

Papież: Potrzebujemy społeczeństwa, które nie wyklucza

Śmiertelny wypadek pod Toruniem. Nie żyje kierowca samochodu osobowego

Śmiertelny wypadek pod Toruniem. Nie żyje kierowca samochodu osobowego

Karpatos – raj dla wspinaczy i nie tylko. Drogi wspinaczkowe przygotowują tu Polacy

Karpatos – raj dla wspinaczy i nie tylko. Drogi wspinaczkowe przygotowują tu Polacy