Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Czego nauczyła nas pani Gessler?

Paulina Błaszkiewicz
Chciałabym zobaczyć minę Magdy Gessler, gdyby w jednej z toruńskich restauracji usłyszała, że ma poszukać kurczaka pod sałatą, a jego ilość zależy od tego, jak w kuchni z woreczka kurczak wyjdzie...

Kierowniczka restauracji twierdzi, że zna się na jedzeniu. Szkoda, że nie zna się na prawach klienta. Kto z nas chciałby szukać kurczaka pod sałatą?! Na szczęście czasy, gdy w restauracji trzeba jeść to, co podadzą, minęły bezpowrotnie.

Klienci są coraz bardziej świadomi swoich praw i chętnie z nich korzystają. Tego między innymi nauczyła nas słynna Magda Gessler, która w swoich programach nie pozostawia suchej nitki na gastronomikach niezwracających uwagi na jakość jedzenia. Warto brać z niej przykład i nie dać sobie wmawiać, że sos tysiąca wysp powstaje z mieszanki majonezu i keczupu, a mięso, które jest zepsute, jest dobre. Jeśli zupa jest za zimna, to zamiast jeść ją na siłę, lepiej ją oddać. Oczywiście, o ile nie jest to popularny teraz chłodnik litewski. Dbając o swoje prawa w restauracji, dbamy też o własne zdrowie, które jest przecież bezcenne.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowosci.com.pl Nowości Gazeta Toruńska