MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzyby shitake, zwane także twardnikiem japońskim, to jeden...
fot. materiały prasowe agencji Od Kuchni

Ekspertka zdradza przepis na rozgrzewającą zupę. Poznaj przepis na tom kha. To danie polecisz nie tylko wegetarianom

Grzyby shitake

Grzyby shitake, zwane także twardnikiem japońskim, to jeden z najstarszych gatunków grzybów jadalnych. Występują głównie na terenach Azji, ale spotykane są także w innych rejonach świata. Ich wygląd przypomina nieco brązowe pieczarki, które charakteryzuje lekko chropowaty kapelusz. Wyróżnia je subtelnie kwaśny smak, co czyni je idealnym dodatkiem do aromatycznych dań kuchni azjatyckiej. Dodają one potrawom nie tylko pożądanego smaku umami, ale także intensywnego, „bulionowego” aromatu.

Zobacz również

Starachowicka Lubianka w środę 15 maja. Największe wzięcie miał plac zabaw [FOTO]

Starachowicka Lubianka w środę 15 maja. Największe wzięcie miał plac zabaw [FOTO]

Mieszkaniec Lipna aresztowany za posiadanie narkotyków. Zdjęcia

Mieszkaniec Lipna aresztowany za posiadanie narkotyków. Zdjęcia

Polecamy

Czesław Lang zaprasza na ORLEN Wyścig Narodów 2024. "Tu rodzą się wielkie talenty"

Czesław Lang zaprasza na ORLEN Wyścig Narodów 2024. "Tu rodzą się wielkie talenty"

Cztery centra kultury i innowacji w jednym. Marszałkowski projekt nabiera kształtów

Cztery centra kultury i innowacji w jednym. Marszałkowski projekt nabiera kształtów

Nie rób siku „na zapas”! Ekspertka podaje powód

Nie rób siku „na zapas”! Ekspertka podaje powód