Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Gęś dla VIP-ów z ręki mistrzów kuchni [wideo]

n
W Muzeum Etnograficznym w czwartek o godz. 18 odbędzie się panel dyskusyjny "Gęś nie(p)odległa". Spotkanie obejmuje również warsztaty i degustację gęsiny.

W Muzeum Etnograficznym w czwartek o godz. 18 odbędzie się panel dyskusyjny "Gęś nie(p)odległa". Spotkanie obejmuje również warsztaty i degustację gęsiny.

- Panel dyskusyjny poprowadzi profesor Jarosław Dumanowski, historyk z Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, badacz polskich tradycji kulinarnych - informuje Beata Krzemińska, rzecznik Urzędu Marszałkowskiego.

W spotkaniu wezmą udział także Marek Szczygielski, dyrektor Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, współorganizator Festiwalu Smaku w Grucznie, promotor żywności tradycyjnej i regionalnej, oraz Zbigniew Krzywański, gitarzysta legendarnego zespołu Republika, prawdopodobnie najlepszy kucharz wśród muzyków i najlepszy muzyk wśród kucharzy.

<!** reklama>- Spotkanie obejmuje również warsztaty i degustację gęsiny. Za przygotowanie potraw odpowiadają Artur Moroz, szef kuchni restauracji Bulaj w Sopocie i współkoordynator naszej kampanii gęsinowej, oraz Maciej Nowicki, niegdyś szef kuchni restauracji Carska w Białowieży i La Sympatic w Saint Brieuc we Francji - podkreśla Beata Krzemińska.

Konferencja "Gęś nie(p)odległa", Muzeum Etnograficzne w Toruń, 15 listopada, początek o 18.  

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo
Wróć na nowosci.com.pl Nowości Gazeta Toruńska