Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Błędem jest wylewanie rozmąconych jajek na rozgrzaną...
fot. 123rf.com/kabvisio

Jajecznica, królowa śniadań. Jakie błędy popełniamy najczęściej przy jej robieniu? Patenty mistrzów kuchni na idealną jajecznicę

Zbyt wysoka temperatura smażenia

Błędem jest wylewanie rozmąconych jajek na rozgrzaną patelnię, podgrzewanie jej na wysokim ogniu. Wtedy powstają zbite, jajeczne grudy, które nieapetycznie wyglądają. Smażenie (a właściwie podgrzewanie) jajecznicy powinno zacząć się od zimnej patelni na małym palniku.

Zobacz również

Widzewiacy  nie zdołali  opanować chaosu. Trener potwierdza

Widzewiacy nie zdołali opanować chaosu. Trener potwierdza

Pierwsza sesja w Michałowie. Ślubowanie radnych i wójta. Zobacz zapis transmisji

Polecamy

Jak wyczyścić pralkę tabletką do zmywarki? Ten sposób na czystą pralkę to hit

Jak wyczyścić pralkę tabletką do zmywarki? Ten sposób na czystą pralkę to hit

Dlaczego kupa brzydko pachnie? Poznaj możliwe powody śmierdzącego kału

Dlaczego kupa brzydko pachnie? Poznaj możliwe powody śmierdzącego kału

Turniej ATP w Rzymie. Hubert Hurkacz może zacząć od meczu z... Rafaelem Nadalem

Turniej ATP w Rzymie. Hubert Hurkacz może zacząć od meczu z... Rafaelem Nadalem