Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do kwaśnej zupy warto dodać około pół łyżeczki sody...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak uratować przesoloną zupę, skwaśniały rosół, zwarzony majonez, przypalony obiad? Poznaj kuchenne sztuczki naszych babć

Jak uratować skwaśniały rosół?

Do kwaśnej zupy warto dodać około pół łyżeczki sody oczyszczonej, która zniweluje kwaśny smak. Innym często zalecanym sposobem jest dolanie około pół szklanki wody i dodanie zahartowanej śmietany. Ten zabieg pozwoli złagodzić kwaśny smak.

Zobacz również

Smaczna majówka z food truckami w Łomiankach! Wiosenny piknik dla całej rodziny
Materiał informacyjny

Smaczna majówka z food truckami w Łomiankach! Wiosenny piknik dla całej rodziny

Małgorzata i Stanisław pierwszą parą 6. edycji? Padły poważne słowa!

HIT DNIA
Małgorzata i Stanisław pierwszą parą 6. edycji? Padły poważne słowa!

Polecamy

Czy czeka nas ponowny wzrost cen w sklepach? Eksperci nie mają wątpliwości

Czy czeka nas ponowny wzrost cen w sklepach? Eksperci nie mają wątpliwości

Czy ZUS jest otwarty w czwartek 2 maja?

Czy ZUS jest otwarty w czwartek 2 maja?

Sensacja w stolicy Hiszpanii. Obrońca tytułu za burtą. Koniec niewiarygodnej serii

Sensacja w stolicy Hiszpanii. Obrońca tytułu za burtą. Koniec niewiarygodnej serii