Jak wesprzeć gastronomię w Toruniu? Weźcie udział w #takeawaychallenge!
Wyzwanie zainicjowali Agnieszka, Marta i Paweł, którzy prowadzą „FoodBook Toruń”, czyli subiektywny toruński informator dla miłośników jedzenia. – Ruszamy z kulinarnym wyzwaniem, jakiego jeszcze nie było w naszym mieście – napisali w mediach społecznościowych. Co sami zamówili w ostatnim czasie na wynos? Z menu Restauracji Monka wybrali chałkę z kaczką, z oferty restauracji 4 Pory Roku – klasycznego burgera i delikatnego jesiotra z zielonym tagliatelle, w restauracji Piernicova postawili na żurek kujawski, gęsie pipki oraz piernikowe tiramisu, z kolei w restauracji Bangkok zamówili aromatyczny i pikantny tom yum, pad kee mao z ryżem oraz pad thai z warzywami. Jeśli ślinka Wam cieknie po przeczytaniu tego zdania, to znak, że powinniście wziąć udział w #takeawaychallenge.