Jakub Kuczkowski z toruńskiego gastronomika zdobył wyróżnienie w międzynarodowym konkursie kulinarnym. Co przygotował? Włoskie „małe uszy"
Orecchiette Amatriciana e pecorino - to danie, którym uczeń z Torunia podbił serca i podniebienia surowych jurorów konkursu kulinarnego.
Pod koniec kwietnia w gdańskim Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich odbył się Międzynarodowy Konkurs La cucina italiana: „La pasta italiana nel mondo - Makaron włoski na świecie”. W rywalizacji udział brali uczniowie polskich szkół gastronomicznych oraz rodowici Włosi z Palermo. W tej elitarnej grupie znalazł się także Jakub Kuczkowski z toruńskiego gastronomika zgłoszony przez swoją nauczycielkę i koordynatorkę programu Erasmus + Anitę Streich.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień