Kamila Adamiec wystąpiła na Mistrzostwach Polski Baristów. Jak jej poszło?
Torunianka wystąpiła na Mistrzostwach Polski Barista. Jak jej poszło?
Podczas konkursu Kamila Adamiec przygotowała kawę z ziaren z linii, która nie miała jeszcze swojego debiutu na światowym rynku.
Przed zawodami baristka zdradziła Nowościom szczegóły swojego występu. - Moja kawa składa się z połamanych ziaren, ciemniejszych i jaśniejszych, nieco nadgryzionych. Na etapie plantacji w Etiopii producent stwierdził, że nie może tak być, że ziarna będą wyrzucane.
Z kolei kawę mleczną Kamila Adamiec przygotowała, używając świeżego mleka, które nie jest homogenizowane ani pasteryzowane. - Znaleźliśmy panią Stasię, która ma swoją hodowlę pod Warszawą. Skorzystamy ze świeżego mleka od krów rasy Simental, pełnotłustego i wysokobiałkowego - mówi Kamila Adamiec. Baristka przyznała, że takie mleko sprawia, iż kawa jest kremowa, trochę jak najlepsze lody.
Czytaj także: Mamy rekord! Znamy oficjalne wyniki zbiórki WOŚP. Ile zebrała Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy?
Polecamy: Opuszczone miejsca w Toruniu i regionie. Oni nie boją się tam zaglądać! Zobacz zdjęcia