Kiszony pstrąg, stek z krokodyla... Nietypowe dania w Toruniu. Co można zjeść?
Stek z krokodyla i kiszony pstrąg! Oto najbardziej wyszukane dania z toruńskich restauracji. Gdzie warto zjeść?
W restauracji Szeroka nr 9 jednym z najbardziej wyszukanych dań w karcie jest stek z sezonowanej polędwicy wołowej
podawany z ziemniakami, do wyboru: warzywa lub mini sałatka; sosy do wyboru: sos pieprzowy lub demi glace, masło czosnkowe.
Za to danie zapłacimy 119 złotych.
POLECAMY: Wyrok dla Daniela "Magicala"! Sprawa patostreamera potoczyła się w sądzie błyskawicznie
109 złotych kosztuje comber jagnięcy z warzywami sezonowymi, ziemniakami au gratin, fasolką szparagową i kruszonką z pestek dyni. Nieco tańszy jest comber z sarny w popiele z pora
z pieczoną skorzonerą, puree ziemniaczanym i sosem z runa leśnego. Danie kosztuje 79 złotych.
Wśród przystawek w menu jest m.in. kiszony pstrąg w dymie, czy tatar ze śledzia w dymie wiśniowym.
POLECAMY: Kobiety poszukiwane przez kujawsko-pomorską policję. Sprawdź, czy nie mieszkają obok Ciebie! [ZDJĘCIA]