Julia Child – kulinarna celebrytka z przeszłości
Bon Appetit! Każdy miłośnik kuchni francuskiej i Julii Child zna jej charakterystyczny okrzyk. Autorka pierwszego w Stanach Zjednoczonych telewizyjnego programu...
Nie masz pomysłu na obiad? Te dania Cię zaskoczą
Zapiekanka estońska z kaszą, byriani - klasyczne danie kuchni indyjskiej , marokańskie pulpeciki z kaszą bulgur i zieloną papryka czy w końcu kurczak po...
Codzienne jedzenie masła może mieć opłakane skutki dla Twojego organizmu
Masło od wielu lat króluje nie tylko w polskiej kuchni. Spożywane jest w dużych ilościach głownie jako składnik kanapek. Używane do przygotowywania wielu...
Gorąca zupa fasolowa z jarmużem prosto z lasu. Ugotuj obiad w naturze
Gorąca zupa fasolowa z warzywami to danie, które jest niemal pozycją obowiązkową na leśnym pikniku. Piotr Ciemny, autor książki „Leśne gotowanie. Chwasty od...
Tego robaka znalazłam w ryżu i herbacie. Żywiak chlebowiec – jak się go pozbyć?
Kuchnię w naszym mieszkaniu często odwiedzają nieproszeni goście. Jednym z takich intruzów jest żywiak chlebowiec, niewielki szkodnik, który potrafi zrujnować...
Złote zasady organizacji kuchennych szafek. Jak żyć łatwiej?
W jak sposób zorganizować przestrzeń kuchenną w szafkach, aby zachować w nich porządek oraz wygodnie z nich korzystać? Podpowiadamy, które zasady organizacji...