Magda Gessler i jej schabowy za...78 złotych! Ceny "U Fukiera" poszybowały w górę!

redakcja Toruń
Znana restauratorka Magda Gessler od wielu lat prowadzi wiele restauracji. Jedną z nich jest ta warszawska "U Fukiera". Okazuje się, że klienci muszą być przygotowani na coraz wyższe ceny. Przekonajcie się sami, ile teraz trzeba zapłacić za obiadu u Magdy Gessler!WIĘCEJ NA KOLEJNYCH STRONACH>>>
Znana restauratorka Magda Gessler od wielu lat prowadzi wiele restauracji. Jedną z nich jest ta warszawska "U Fukiera". Okazuje się, że klienci muszą być przygotowani na coraz wyższe ceny. Przekonajcie się sami, ile teraz trzeba zapłacić za obiadu u Magdy Gessler!WIĘCEJ NA KOLEJNYCH STRONACH>>>Lukasz Gdak
Udostępnij:
Znana restauratorka Magda Gessler od wielu lat prowadzi wiele restauracji. Jedną z nich jest ta warszawska "U Fukiera". Okazuje się, że klienci muszą być przygotowani na coraz wyższe ceny. Przekonajcie się sami, ile teraz trzeba zapłacić za obiadu u Magdy Gessler!

Spis treści

Zobacz wideo: Boeing C-17 Globemaster amerykańskich Sił Powietrznych wylądował w Bydgoszczy

Magda Gessler: znana restauratorka jest gwiazd telewizji

Magda Gessler od lat jest prowadzącą program "Kuchenne Rewolucje". Natomiast od października 2017 do jesieni 2019 zrealizowała pięć edycji programu Food Network Sexy kuchnia Magdy Gessler. Od 2012 r. jest jurorką polskiej edycji programu MasterChef. W 2016 r. i 2019 r. wystąpiła gościnnie w kilku odcinkach programu MasterChef Junior Polska, a w 2017 r. i 2018 r. była jurorką w specjalnym wydaniu programu MasterChef – Najlepsi.

Polecamy

Magda Gessler. Tyle trzeba zapłacić za obiad "U Fukiera"

Menu restauracji Magdy Gessler na warszawskiej starówce jest bardzo zróżnicowane i zapewne każdy znajdzie tu coś dla siebie. Niestety rachunek za poszczególne dania może być dla niektórych szokiem. Za schabowy, za który jeszcze niedawno trzeba było zapłacić 64 zł, dziś kosztuje aż 78 zł.

Nie inaczej sprawa ma się z barszczem, gołąbkami, kaczką czy zwyczajną kawą.

Polecamy

Obecnie za gołąbki z kaszą gryczaną zapłacimy "U Fukiera" - 65 złotych. Koszt obiadu z kaczki wyniesie - 130 zł, a za wypicie kawy przyjdzie nam wydać 20 złotych.

Tanio nie jest też jeżeli chodzi o przystawki. Za tradycyjnego tatara z polędwicy z wiejskim żółtkiem na bogato zapłacimy 59 złotych. Z kolei deska polskich, kozich serów to koszt aż 81 zł.

Za pierogi z mlecznej cielęciny z chrupiącymi skwarkami ze słoniny złotnickiej zapłacimy - 48 zł, a za te z farszem z kaczki - 55 zł.

Ceny zup również nie należą do niskich:

  • flaki po warszawsku z pulpetami gotowane na giczach cielęcych, podawane po staropolsku z tartym serem Bursztyn - 43 zł
  • rumiany rosół na wielu mięsach i jarzynach z makaronem własnego wyrobu - 35 zł
  • barszcz czerwony jak rubin na zakwasie i skórkach z antonówek z pasztecikiem - 39 zł

Najdrożej zapłacimy "U Fukiera" za dania mięsne. Niektóre z cen szokują!

  • Kotleciki cielęce z kostką z jajem sadzonym i mizerią po polsku 98 zł
  • Gicz cielęca z domowym kluskami śląskimi i porem 115 zł
  • Łopatka jagnięca pieczona w zaprawie z rozmarynu, tymianku i wina podawana z ryżem pilaw i pomidorami cherry w cukrze 139 zł
  • Kaczka bardzo po polsku pieczona z antonówką, cała połówka 130 zł
  • Risotto według pogody i humoru 75 zł
  • Antrykot marmurkowy na kamieniu z wiosenną sałatą, sosem BBQ i aioli 180 zł

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Przejdź na stronę główną Nowości Gazeta Toruńska
Dodaj ogłoszenie