Spis treści
Zobacz wideo: Boeing C-17 Globemaster amerykańskich Sił Powietrznych wylądował w Bydgoszczy
Magda Gessler: znana restauratorka jest gwiazd telewizji
Magda Gessler od lat jest prowadzącą program "Kuchenne Rewolucje". Natomiast od października 2017 do jesieni 2019 zrealizowała pięć edycji programu Food Network Sexy kuchnia Magdy Gessler. Od 2012 r. jest jurorką polskiej edycji programu MasterChef. W 2016 r. i 2019 r. wystąpiła gościnnie w kilku odcinkach programu MasterChef Junior Polska, a w 2017 r. i 2018 r. była jurorką w specjalnym wydaniu programu MasterChef – Najlepsi.
Polecamy
Magda Gessler. Tyle trzeba zapłacić za obiad "U Fukiera"
Menu restauracji Magdy Gessler na warszawskiej starówce jest bardzo zróżnicowane i zapewne każdy znajdzie tu coś dla siebie. Niestety rachunek za poszczególne dania może być dla niektórych szokiem. Za schabowy, za który jeszcze niedawno trzeba było zapłacić 64 zł, dziś kosztuje aż 78 zł.
Nie inaczej sprawa ma się z barszczem, gołąbkami, kaczką czy zwyczajną kawą.
Polecamy
Obecnie za gołąbki z kaszą gryczaną zapłacimy "U Fukiera" - 65 złotych. Koszt obiadu z kaczki wyniesie - 130 zł, a za wypicie kawy przyjdzie nam wydać 20 złotych.
Tanio nie jest też jeżeli chodzi o przystawki. Za tradycyjnego tatara z polędwicy z wiejskim żółtkiem na bogato zapłacimy 59 złotych. Z kolei deska polskich, kozich serów to koszt aż 81 zł.
Za pierogi z mlecznej cielęciny z chrupiącymi skwarkami ze słoniny złotnickiej zapłacimy - 48 zł, a za te z farszem z kaczki - 55 zł.
Ceny zup również nie należą do niskich:
- flaki po warszawsku z pulpetami gotowane na giczach cielęcych, podawane po staropolsku z tartym serem Bursztyn - 43 zł
- rumiany rosół na wielu mięsach i jarzynach z makaronem własnego wyrobu - 35 zł
- barszcz czerwony jak rubin na zakwasie i skórkach z antonówek z pasztecikiem - 39 zł
Najdrożej zapłacimy "U Fukiera" za dania mięsne. Niektóre z cen szokują!
- Kotleciki cielęce z kostką z jajem sadzonym i mizerią po polsku 98 zł
- Gicz cielęca z domowym kluskami śląskimi i porem 115 zł
- Łopatka jagnięca pieczona w zaprawie z rozmarynu, tymianku i wina podawana z ryżem pilaw i pomidorami cherry w cukrze 139 zł
- Kaczka bardzo po polsku pieczona z antonówką, cała połówka 130 zł
- Risotto według pogody i humoru 75 zł
- Antrykot marmurkowy na kamieniu z wiosenną sałatą, sosem BBQ i aioli 180 zł
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?