4/14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Co do zasady celem mrożenia jest przedłużenie trwałości...
fot. Pixabay

Dlaczego nie wszystko możemy zamrażać?

Co do zasady celem mrożenia jest przedłużenie trwałości produktów spożywczych. Wiele typów żywności traci smak, walory odżywcze oraz konsystencję właśnie pod wpływem niskich temperatur. Oznacza to, że czasem jedzenie nigdy nie będzie równie wartościowe po rozmrożeniu, jak było przed zamrożeniem. Co do zasady dotyczy to przede wszystkim tych produktów, które mają bardzo dużo wody (również soku).

Zobacz również

Tatiana Dembska zawiozła dary z Torunia na Ukrainę. "Uwaga, wszyscy do schronu!"

Tatiana Dembska zawiozła dary z Torunia na Ukrainę. "Uwaga, wszyscy do schronu!"

Jak wyglądała kuchnia w PRL-u? Prodiż i talerze z Włocławka to nie wszystko

Jak wyglądała kuchnia w PRL-u? Prodiż i talerze z Włocławka to nie wszystko

Polecamy

Czołowy polityk Ukrainy mówi, jak jego kraj może pokonać wojska Putina

Czołowy polityk Ukrainy mówi, jak jego kraj może pokonać wojska Putina

Poważne kłopoty kanclerza. Chodzi o śmieci. Prokuratura rozważa śledztwo

Poważne kłopoty kanclerza. Chodzi o śmieci. Prokuratura rozważa śledztwo

W tej branży średnie wynagrodzenie wzrosło o blisko 30 proc.

W tej branży średnie wynagrodzenie wzrosło o blisko 30 proc.

Dodaj ogłoszenie