Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Co do zasady celem mrożenia jest przedłużenie trwałości...
fot. Pixabay

Mrożenie nie jest tak proste. Czego nie powinniśmy wkładać do zamrażarki?

Dlaczego nie wszystko możemy zamrażać?

Co do zasady celem mrożenia jest przedłużenie trwałości produktów spożywczych. Wiele typów żywności traci smak, walory odżywcze oraz konsystencję właśnie pod wpływem niskich temperatur. Oznacza to, że czasem jedzenie nigdy nie będzie równie wartościowe po rozmrożeniu, jak było przed zamrożeniem. Co do zasady dotyczy to przede wszystkim tych produktów, które mają bardzo dużo wody (również soku).

Zobacz również

Tragedia w Żorach. Śmierć 37-letniego mężczyzny. Prawdopodobnie zabił go czad

Tragedia w Żorach. Śmierć 37-letniego mężczyzny. Prawdopodobnie zabił go czad

Szykuje się wielki strajk na poczcie! Kiedy?

Szykuje się wielki strajk na poczcie! Kiedy?

Polecamy

Jak usunąć plamy z oleju silnikowego z podjazdu? To radzi ekspert z Wielkiej Brytanii

Jak usunąć plamy z oleju silnikowego z podjazdu? To radzi ekspert z Wielkiej Brytanii

Dzięki tej marynacie mięso nie będzie suche. Zrobisz ją w 5 minut!

Dzięki tej marynacie mięso nie będzie suche. Zrobisz ją w 5 minut!

Te lody mogą ci zaszkodzić! Zawierają odłamki metalu. Znikają z zamrażarek w sklepach

Te lody mogą ci zaszkodzić! Zawierają odłamki metalu. Znikają z zamrażarek w sklepach