Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Na takich produktach najzdrowiej smażyć. Te rzeczy najlepiej nadają się do smażenia [lista]

Kamila Pochowska
Kamila Pochowska
Smażenie to jeden z najczęściej wykorzystywanych sposobów na przygotowanie posiłku. Smażenie nie cieszy się dobrą sławą wśród dietetyków, jednak wybierając odpowiedni produkt do smażenia, mamy szanse przygotować w pełni wartościowy posiłek. Zobacz w naszej galerii listę produktów, które najlepiej nadają się do smażenia.

Smażenie nie cieszy się dobrą sławą. Dodaje potrawie kalorii i sprawia, że dla niektórych, przyrządzone produkty mogą być ciężkostrawne. Czy istnieje sposób na zdrowe smażenie produktów? Według ekspertów jak najbardziej! Zobacz w naszej galerii, na czym zaleca się smażyć.

Na takich produktach najzdrowiej smażyć - lista

Czego z pewnością należy unikać. Według ekspertów, surowego masła używajmy do smażenia w niskiej temperaturze lub podsmażania. Ponadto powinniśmy się unikać margaryny, która zawiera szkodliwe dla zdrowia tłuszcze trans. Zdecydowanie lepiej nadaje się do wypieków i ciast.

od 7 lat
Wideo

21 kwietnia II tura wyborów. Ciekawe pojedynki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska