MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Chcąc szybko rozmrozić mięso na obiad, często popełniamy ten...
fot. 123 RF

Najgorsze błędy podczas przyrządzania mięsa. Niektóre z nich mogą mieć wpływ na twoje zdrowie!

Szybkie rozmrażanie mięsa

Chcąc szybko rozmrozić mięso na obiad, często popełniamy ten błąd, a mianowicie wrzucamy mięso do miski z ciepłą lub gorącą wodą. Mięso powinno rozmrażać się powoli, najlepiej w lodówce, gdzie temperatura jest około 4 stopni Celsjusza. Unikniemy w ten sposób utraty smaku produktu oraz zmiany jego struktury. Ciepła woda rzeczywiście szybciej rozmrozi mięso, ale może doprowadzić do tego, że straci ono swój kolor i się zepsuje. Najlepszą metodą rozmrażania jest pozostawienie zamrożonego mięsa na noc w lodówce, gdzie panuje niska temperatura, która hamuje proces rozwoju szkodliwych mikroorganizmów. Jeżeli zależy nam na czasie, użyjmy mikrofalówki, ale tylko z funkcją defrost.

Zobacz również

Przedszkolaki i Figle Pana Bałagana w bibliotece w Borkowicach [ZDJĘCIA]

NOWE
Przedszkolaki i Figle Pana Bałagana w bibliotece w Borkowicach [ZDJĘCIA]

Koncert Fisz Emade Tworzywo oficjalnie otworzy sezon w Ogrodach Śródmieście

NOWE
NASZ PATRONAT
Koncert Fisz Emade Tworzywo oficjalnie otworzy sezon w Ogrodach Śródmieście

Polecamy

Awaria akumulatora. To teraz największy problem kierowców!

Awaria akumulatora. To teraz największy problem kierowców!

ORLEN Wyścig Narodów. Egholm pierwszym liderem

ORLEN Wyścig Narodów. Egholm pierwszym liderem

GIS ostrzega przed produktem (15.05)

GIS ostrzega przed produktem (15.05)