2 z 11
Poprzednie
Następne
Oto jak wykorzystasz ogonki i pestki czereśni. Nie wyrzucaj ich! Pomogą Ci schudnąć, oczyścić organizm i złagodzić ból 26.06.2023
Herbatka z ogonków czereśni
PRZEPIS:
Przygotowanie:
Ogonki czereśni umyj, wysusz i zaparz. Do herbaty możesz dodać owoce. Szypułki należy zalać wodą i zostawić do namoczenia przez 12 godzin. Po tym czasie gotować przez 20 minut. Odcedzić i pić pół szklanki 2-3 razy dziennie.
Składniki:
- 1 łyżeczka suszonych i posiekanych szypułek z czereśni,
- 1 szklanka wody.
Kuracja powinna trwać nie dłużej niż 2 tygodnie. Pamiętaj, aby herbaty nie słodzić. Ewentualnie możesz dodać trochę miodu lub erytrol.
Oto jak wykorzystasz ogonki i pestki czereśni. Nie wyrzucaj ich! Pomogą Ci schudnąć, oczyścić organizm i złagodzić ból >>> >>>