MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Brownie z czerwonymi porzeczkami Doroty Wójcickiej...
fot. Dorota Wójcicka

Porzeczki. TOP 10 deserów z porzeczkami naszych Czytelników [PRZEPISY]

Brownie z czerwonymi porzeczkami Doroty Wójcickiej

Składniki
125 g miękkiego masła
1/2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki kakao
2 jajka
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki sody szczypta soli
1/2 szklanki czerwonych porzeczek

Wykonanie

Do miski wyłożyć miękkie masło, dodać cukier, krótko zmiksować. Wsypać mąkę, kakao, całe jajka, proszek do pieczenia i sodę, jeszcze raz krótko zmiksować. Wyłożyć do blaszki o wymiarach , wyrównać. Na wierzch równomiernie wysypać czerwoną porzeczkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 25 minut.

Zobacz również

Już dzisiaj inauguracja Miedzichowskich Eko-Jarmarków!

NOWE
Już dzisiaj inauguracja Miedzichowskich Eko-Jarmarków!

Sebastian Machowski: Nie możemy pozwalać Kingowi na łatwe punkty

Sebastian Machowski: Nie możemy pozwalać Kingowi na łatwe punkty

Polecamy

Manchester City przegrał mistrzostwo Anglii

Manchester City przegrał mistrzostwo Anglii

Elana Toruń kontynuuje świetną passę. Już dziewięć meczów bez porażki

Elana Toruń kontynuuje świetną passę. Już dziewięć meczów bez porażki

Andriej Kudriaszow nie żyje. Smutne wieści przekazała Abramczyk Polonia Bydgoszcz

Andriej Kudriaszow nie żyje. Smutne wieści przekazała Abramczyk Polonia Bydgoszcz