Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to...
fot. 123mn/123RF

Pyszne dania świąteczne dla wegan. Przygotowanie roślinnej Wigilii to nic trudnego. Oto najlepsze patenty na wegańskie Boże Narodzenie

Ryba „po grecku”

Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to polski hit nie wiadomo dlaczego nazywany greckim. Potrawa jest jednak warta przygotowania nawet w wersji bezrybnej. Zamiast mintaja czy dorsza warto wybrać pokrojone w podobne kawałki naturalnego i/lub wędzonego tofu, tempehu (fermentowane ziarno soi w bloku) czy seitanu (teksturowane białko soi – nie dla osób na diecie bezglutenowej). Kawałki należy obsmażyć tak samo, jak robi się to z rybą. Można też kupić gotowe panierowane kotleciki lub paluszki, które smakiem do złudzenia przypominają oryginał.

Zobacz również

Biblioteki w Śląskiem świętują Tydzień Bibliotek 2024! Sprawdź program i relacje

Ostatnie kłótnie, wielki bal i smutne rozstania. Maria i Andrzej królem i królową!

NOWE
Ostatnie kłótnie, wielki bal i smutne rozstania. Maria i Andrzej królem i królową!

Polecamy

Wczoraj kapitalny początek, a dziś 11-krotny mistrz świata. Zobacz gdzie i o której

Wczoraj kapitalny początek, a dziś 11-krotny mistrz świata. Zobacz gdzie i o której

Świątek ocenia pożegnanie z Rzymem swego idola Nadala

Świątek ocenia pożegnanie z Rzymem swego idola Nadala

Raków wygrał bardzo ważny mecz. Jest już o krok od podium

Raków wygrał bardzo ważny mecz. Jest już o krok od podium