Rewolucja na szpitalnym talerzu w Toruniu. Jak po zmianach smakują posiłki?
Rewolucja na szpitalnym talerzu, jak po zmianach smakują posiłki?
- Stawiamy na jakość i świeżość produktów. Wędliny nie mogą mieć mniej niż 80 procent mięsa w składzie. Do każdego obiadu dodajemy sezonowe warzywa, jest smacznie, różnorodnie, jak w domu – zachwala nową szpitalną kuchnię Marzenna Chuchała, która szefuje szpitalnemu działowi żywienia obsługującym codziennie (uwaga!) 1000 pacjentów z czterech lecznic Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Toruniu.
Zobacz też:
TOP 10 najlepszych restauracji z domowymi obiadami w Toruniu
Nowy szpital na Bielanach. Tak wygląda od środka
Po wielu perturbacjach udało się w pełni reaktywować szpitalną kuchnię tej największej lecznicy w Toruniu. Placówka uniezależniła się od zewnętrznego cateringu i od 24 czerwca przygotowuje trzy pełne posiłki dla pacjentów.
Zobacz również: