Słodkie dzieło sztuki filozofki UMK. Mistrzyni w dekorowaniu tortów opowiada o swojej pracy
- W marcu miałam gotową koncepcję dekoracji tortu pod temat przewodni konkursu „Tradycja i kultura Twojego kraju”. Niedługo później, wspólnie z mistrzami z Cukierni Sowa, powstała receptura na tort, zawierająca elementy polskości, złożona i jednocześnie orzeźwiająca w smaku – powiedziała Jowita Woszczyńska portalowi mistrzbranzy.pl
Mistrzyni przyjedzie do Torunia z warsztatami trzykrotnie, w piątek, 29 listopada od godz. 17 będzie w Muzeum Toruńskiego Piernika przy Strumykowej, zaś w niedzielę, 1 grudnia odwiedzi z warsztatami Żywe Muzeum Piernika przy ul. Rabiańskiej (od godz. 18). Zainteresowanie spotkaniem było tak duże, że mistrzyni wróci do Torunia 14 grudnia do Żywego Muzeum Piernika i poprowadzi kolejne toruńskie warsztaty przy ul. Rabiańskiej.
Polecamy:
Plaża miejska wreszcie powstaje!
Osteria Di Bitondo - menu po "Kuchennych Rewolucjach"