Świąteczny catering. Sprawdzamy, co można zamówić w restauracjach w Toruniu i okolicach
Pałac Romantyczny w Turznie ma świetną kuchnię. Można jej spróbować również we własnym domu zamawiając catering.
W menu są pierogi klasyczne (z kapustą i grzybami, szpinakiem, gęsiną) i pieczone. Cena 40-50 zł za kilogram. Są też pasztety – wegetariański (40 zł kg), z gęsi z borowikami (55 zł / kg), z dzika (55 zł kg).
Wśród delikatesów znalazły się: aksamitny krem z raków z szyjkami rakowymi (40 zł za litr), czernina kujawska z kluseczkami i suszonymi owocami (35 zł za litr), delikatne poliki wołowe duszone w czerwonym winie i warzywach (19 zł 100 g), łosoś wędzony nadziewany musem ziołowym, podany na sałatach (120 zł półmisek), carpaccio z wędzonej gęsi kołudzkiej z oliwą truflową, sosem żurawinowym, marynowaną dynią i winogronem oraz polskim serem (100 zł półmisek).
CZYTAJ DALEJ NA KOLEJNYCH SLAJDACH --->