Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Szkodliwe substancje w twoim otoczeniu – 10 niedocenianych źródeł toksyn, z którymi stykasz się na co dzień

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

„Kultowe Kino” już w maju w Multikinie!
Materiał informacyjny

„Kultowe Kino” już w maju w Multikinie!

Marcin Bułka popisał się na przedpolu zachowując stoicki spokój

Marcin Bułka popisał się na przedpolu zachowując stoicki spokój

Polecamy

Uważaj na tego wołowego tatara! Jego zjedzenie może doprowadzić do krwawej biegunki

Uważaj na tego wołowego tatara! Jego zjedzenie może doprowadzić do krwawej biegunki

Nowe Renault Captur. Rozpoczęło się przyjmowanie zamówień

Nowe Renault Captur. Rozpoczęło się przyjmowanie zamówień

Italia zachwycona Polakiem. Szaleństwo na Półwyspie Apenińskim. ''Zbawiciel''

Italia zachwycona Polakiem. Szaleństwo na Półwyspie Apenińskim. ''Zbawiciel''