MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
WĘDLINY I PRODUKTY MIĘSNE...
fot. unsplash.com

Takie produkty zawierają niebezpieczny czerwony barwnik. To może teraz prowadzić do chorób jelit - ostrzegają dietetycy

WĘDLINY I PRODUKTY MIĘSNE
Czerwony barwnik znaleźć można w niektórych produktach mięsnych, takich jak kiełbaski, bekon i szynka. Przetworzona żywność, taka jak wędliny i mrożone obiady, to szczególnie groźna dla zdrowia kategoria żywności zawierająca czerwony barwnik. Te produkty zwykle nie wzbudzają niepokoju, ponieważ nie spełniają z góry przyjętych wyobrażeń o tym, jak wygląda żywność zawierająca czerwony barwnik.

Zobacz również

Tomasz Tułacz, trener Puszczy: Mam złą wiadomość...

Tomasz Tułacz, trener Puszczy: Mam złą wiadomość...

Trener Polaków Robert Kalaber: - To był nasz najlepszy mecz

Trener Polaków Robert Kalaber: - To był nasz najlepszy mecz

Polecamy

Śmiertelny wypadek pod Kcynią. Samochód uderzył w drzewo, zginął mężczyzna

Śmiertelny wypadek pod Kcynią. Samochód uderzył w drzewo, zginął mężczyzna

Odkomarzanie działki a regulamin ROD. Lepiej go sprawdź, aby uniknąć kłopotów

Odkomarzanie działki a regulamin ROD. Lepiej go sprawdź, aby uniknąć kłopotów

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak