1 z 11
Następne
To dzieje się z organizmem, gdy jesz ogórki kiszone. Te osoby powinny włączyć ogórki do diety
Sezon na krajowe ogórki gruntowe trwa. Największą popularnością cieszą się ogórki małosolne i ogórki kiszone.
Ogórki kiszone są bogate w wiele korzystnych dla zdrowia składników odżywczych. Dodatkowo to przekąska niskokaloryczna (w 100 gramach ogórków kiszonych jest tylko 11 kcal), zawierająca mało tłuszczu i dużą ilość błonnika. Ogórki kiszone mają dobroczynny wpływ na nasz organizm. Pomagają w wielu dolegliwościach i warto je jeść - szczególnie samodzielnie przyrządzone.
Ogórki kiszone mają pozytywny wpływ na układ pokarmowy, obniżają poziom cholesterolu we krwi, wspomagają odporność i są bogatym źródłem witamin oraz mikro- i makroelementów.
Kto szczególnie powinien włączyć ogórki kiszone do swojej diety! Zobacz na kolejnych slajdach >>>>>