Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Toruńskie „Płatki” po raz czwarty gościły studentów

Grzegorz Kończewski
Autorom najlepszych projektów, m.in. Julicie Krupicz, studentce finansów i rachunkowości na UMK, gratulował Wojciech B. Sobieszak, prezes „Płatków”
Autorom najlepszych projektów, m.in. Julicie Krupicz, studentce finansów i rachunkowości na UMK, gratulował Wojciech B. Sobieszak, prezes „Płatków” Jacek Smarz
O wielu cennych doświadczeniach mówią studenci, którzy uczestniczyli w warsztatach zorganizowanych przez Cereal Partners Poland Toruń-Pacific. Najlepsi z nich będą mogli odbyć w firmie letnie praktyki.

Właśnie zakończyła się czwarta już odsłona bardzo popularnego wśród studentów programu Yes4YETI (Youth Employment and Training Initiative), organizowanego przez Cereal Partners Poland Toruń-Pacific.

Zobacz także: Używane SUV-y za 20 tys. zł. Co wybrać?

Toruński producent płatków śniadaniowych i batoników zbożowych Nestlé do współpracy zaprosił 53 studentów (w tym roku po raz pierwszy również z uczelni bydgoskich) z Wydziału Nauk Ekonomicznych i Zarządzania oraz Matematyki i Informatyki UMK, Wyższej Szkoły Bankowej w Toruniu i Bydgoszczy oraz siedmiu wydziałów Uniwersytetu Technolo-giczno-Przyrodniczego, którzy uczestniczyli w czterech całodziennych sesjach.

Degustacji nie zabrakło

- Chcieliśmy dać młodym ludziom możliwość „dotknięcia” prawdziwej firmy od środka i skonfrontowania wiedzy teoretycznej z praktyką biznesową - mówi Karolina Goljat z Cereal Partners Poland, koordynatorka projektu Yes4YETI. - Przy okazji warsztatów mieliśmy okazję przedstawić naszą firmę studentom, którzy być może będą zainteresowani w przyszłości podjęciem u nas pracy.

Zobacz także: Hakerzy zagrożeniem dla samochodów

- Ten program ma też pomóc nam we wczesnym wykrywaniu talentów - podkreślał podczas wczorajszego uroczystego podsumowania Wojciech B. Sobieszak, prezes popularnych „Płatków”, który osobiście, jak co roku zresztą, przekazał studentom podstawowe informacje o firmie oraz jej strukturze właścicielskiej i wynikach finansowych.

Warsztaty opierały się zaś głównie na pogadankach i prezentacjach przeplatanych ćwiczeniami. Przedstawiane były poszczególne działy i piony firmy - od marketingu po wydziały produkcyjne i utrzymania ruchu. Oczywiście, nie mogło zabraknąć także degustacji płatków śniadaniowych i krótkiego szkolenia z sensorycznej oceny produktów.

Studenckie płatki

Program zakończył się prezentacją przygotowanych przez uczestników projektów. Najwyżej oceniono pracę zespołową studentek UTP - Anny Florczyk, Joanny Hodyl i Joanny Feldheim - które opracowały recepturę płatków śniadaniowych „Musli-granola” o właściwościach prozdrowotnych. Wyróżnieni zostali także Julita Krupicz (UMK), Eugene Sviridenko (WSB) i Bartosz Kaczorowski (UTP).

Zobacz także: Manipulacje w co trzecim pojeździe

- Nie spodziewałam się, że moja praca zostanie oceniona tak wysoko - mówi Julita Krupicz, studentka finansów i rachunkowości na UMK, która wnikliwie przeanalizowała różne aspekty związane z produktami „Płatków” oferowanymi w dyskoncie i hipermarkecie. - Warsztaty oceniam bardzo wysoko, głównie za ich walory praktyczne. To fantastyczne doświadczenie bardzo chciałabym kontynuować podczas letniej praktyki.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowosci.com.pl Nowości Gazeta Toruńska