- Okazjonalnie lubię przyrządzić coś w kuchni. Z czasem, oczywiście, bywa różnie, ale chyba bardziej od czasu częściej brakuje chęci - przyznaje Krystian Kubjaczyk, dyrektor TAK.
Podkreśla zarazem, że smakują mu bardzo różne potrawy i trudno wskazać tę jedną ulubioną kuchnię.
- Uwielbiam krwiste steki, serowe fondue z winem, orientalne potrawy z owoców morza i pomidorówkę gotowaną na podrobach - dodaje Krystian Kubjaczyk.
Jak mówi sternik TAK, stara się raczej nie modyfikować już sprawdzonych przepisów i jest typem tradycjonalisty.
- Natomiast uwielbiam próbować nowych smaków, choć czasami tego żałuję. Tak było m.in. na festiwalu światła w Lyonie, gdzie zamówiłem sobie na obiad świński móżdżek i… z całego dania zjadłem tylko ziemniaki - wspomina Krystian Kubjaczyk
Ulubioną potrawą dyrektora jest szynka w galarecie, którą przyrządza tylko dwa razy w roku. Smakuje ponoć wyśmienicie.
- Wówczas przez tydzień nie jem niczego innego. Przepis jest, oczywiście, prosty: pokrojone paski sera z dużą ilością majonezu zawijam w plastrach szynki. Na półmisku układam szynkę, pokrojone w plastry jajko, pomidor, groszek i pietruszkę. Dodaję do tego w kilku miejscach majonez. Całość zalewam żelatyną z rozpuszczoną kostką rosołową. Potrzebne są jeszcze duża ilość octu i bułka z masłem. Pycha - zapewnia Krystian Kubjaczyk. (mm)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?