Urszula Sobol
dziennikarzNowinyRzeszów
6 materiałów
Dziennikarz Nowin – z redakcją związana od marca 2012 roku. Zajmuje się tematyką kulturalną, tematami miejskimi, a także kulinarnymi. Autor książki "Kulinarne wędrówki po Podkarpaciu", unikatowej bazy wiedzy na temat podkarpackiej kuchni, trzy tomowej pozycji, wydanej przez Gazetę Codzienną "Nowiny". To nie tylko zbiór przepisów na regionalne potrawy, ale także opowieść o ludziach i miejscach. Ma to szczęście, że jej praca jest jednocześnie pasją. Ciągle w drodze. Szuka alternatywnych dróg rozwoju dla siebie i swoich dzieci, a także dobrych miejsc nie tylko w kraju, ale również za granicą. Propaguje Rodzicielstwo Bliskości i Porozumienie bez Przemocy.
Zobacz, co się sprzedaje na targowisku przy ul. Dworaka w Rzeszowie [ZDJĘCIA]
Rzeszowski bazar przyciąga przede wszystkim niskimi cenami i dużym wyborem towaru. Można tu kupić odzież damską, męską i dziecięcą, które doskonale uzupełniają...
PLUS
ROZMOWA
Dietetyk radzi: Dieta na jesień. Co jeść, aby wzmocnić odporność?
Rozmowa z Ewą Muszyńską, dietetykiem z Centrum Dietetycznego Naturhouse z Rzeszowa.
PLUS
ROZMOWA
Fizjoterapeuta: Dzieci są rozproszone i nadmiernie pobudzone
Rozmowa z Anną Skomro, fizjoterapeutą, terapeutą NDT-Bobath i integracji sensorycznej, studentką osteopatii, wykładowcą i właścicielką gabinetu Fiz-osteo w...
Wiem, że nigdy nie wolno się poddać
Artur Erazmus urodził się bez ręki i bez nogi. Od pierwszych dni życia był wojownikiem. Nigdy się nie poddał. Nie rezygnował z planów i marzeń. Gra w bilard,...
Bon 500 plus na wakacje budzi emocje. Bezdzietni są oburzeni
500 plus na wakacje to kolejny nowy projekt, który chce wprowadzić rząd. Tylko jednorazowe wsparcie ma być wypłacane w postaci bonu na każde dziecko. Powody...
Oto najwięksi "pożeracze" prądu [TOP 15]
Sprawdź, które z domowych urządzeń elektrycznych pobierają najwięcej energii elektrycznej.