Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na...
fot. foodandmore/123RF

Co jeść w maju? Te sezonowe warzywa i owoce kuszą smakiem i kolorem. Warto kupować je wiosną! Będą pyszne i zdrowe

Szparagi to bogate źródło potasu i kwasu foliowego

Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na maj-czerwiec. To kolejne warzywo od wysokiej zawartości błonnika i niskiej wartości energetycznej. Mają zaledwie średnio 18,6 kcal w pęczku! To dobre źródło potasu i kwasu foliowego oraz witaminy K. Są polecane osobom na dietach odchudzających i kobietom w ciąży. Mogą być jedzono na surowo, ale zazwyczaj wykorzystywane są jako baza do zup, dodatek do makaronu lub sałatek.

Zobacz również

Prezydent Paweł Gulewski ślubował i przejął władzę w Toruniu [zdjęcia]

NOWE
Prezydent Paweł Gulewski ślubował i przejął władzę w Toruniu [zdjęcia]

Biblioteki w Lublinie świętują Tydzień Bibliotek 2024!

Biblioteki w Lublinie świętują Tydzień Bibliotek 2024!

Polecamy

Trenerka Sereny Williams: Świątek na glinie gra jak Graf

Trenerka Sereny Williams: Świątek na glinie gra jak Graf

Kary dla Legii i Rakowa przesądzone. Chodzi o miliony złotych

Kary dla Legii i Rakowa przesądzone. Chodzi o miliony złotych

Aż trudno w to uwierzyć! Te czołowe tenisistki nigdy ze sobą nie grały!

Aż trudno w to uwierzyć! Te czołowe tenisistki nigdy ze sobą nie grały!