MKTG SR - pasek na kartach artykułów
9 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Popularne boczniaki ostrygowate mają blaszkowaty spód...
fot. kellyclampitt/pixabay.com

Czym zastąpić mięso? Polecamy najlepsze roślinne zamienniki mięsa. Są bogate w białko i żelazo, a przy tym smaczne

Boczniaki

Popularne boczniaki ostrygowate mają blaszkowaty spód kapelusza, dzięki czemu pokrojone w paski przypominają nieco mięso. Pocięte i uduszone dobrze „udają” flaczki, sprawdzają się też w gulaszach, a także panierowane i smażone jak schabowy albo marynowane i grillowane jak stek.

W 100 g boczniaków:
białko: 3,3 g
żelazo: 1,33 mg
kalorie: 33 kcal

Zobacz również

Christiano Ronaldo niepokojony nawet w czasie meczu. Gdzie są granice bezpieczeństwa?

Christiano Ronaldo niepokojony nawet w czasie meczu. Gdzie są granice bezpieczeństwa?

Noc Świętojańska z Zespołem Folklorystycznym "Szamotuły" [ZDJĘCIA CZ. I]

Noc Świętojańska z Zespołem Folklorystycznym "Szamotuły" [ZDJĘCIA CZ. I]

Polecamy

Jak przygotować dziecko na wakacyjny wyjazd? O tym musisz wiedzieć

Jak przygotować dziecko na wakacyjny wyjazd? O tym musisz wiedzieć

Nie tylko wzorowi uczniowie zasługują na wyróżnienie. Akcja „Kolorowe świadectwa”

Nie tylko wzorowi uczniowie zasługują na wyróżnienie. Akcja „Kolorowe świadectwa”

Gwiazdy sportów spotkają się z dziećmi podczas Olimpijskich Campów Fair Play

Gwiazdy sportów spotkają się z dziećmi podczas Olimpijskich Campów Fair Play