Jesienne menu w restauracjach w Toruniu. Co można zjeść i za ile?
Restauracja Piernicova
ul. Przedzamcze 6B
Nowe, jesienne menu zaprezentowała też restauracja Piernicova. Szef kuchni, Bartłomiej Witkowski, proponuje m.in. krem z podgrzybków podany z łazankami z kapustą i grzybami, tymiankową śmietaną i smażonymi grzybkami (cena - 22 zł), a także gęsie pipki, czyli duszone gęsie żołądki podane na kremowym puree, ze smażonym boczniakiem mikołajkowym, brukselką, śliwkami w syropie oraz karmelizowaną cebulką w cenie 38 zł. Bartłomiej Witkowski w odsłonie nowej jesiennej karty menu poleca także danie, które powinno zachwycić miłośników kuchni wegetariańskiej. To smażona skorzonera gotowana w mleku migdałowym z szalotką, puree z palonego kalafiora, węgierkami w occie i wegańskim demi glace. Zapłacimy za nią 32 zł.
A na deser - Deser Brzoza, czyli ciastko cygaretkowe z kremem z palonej białej czekolady, musem z węgierek i lodami dyniowymi. Cena to 25 zł.
Czytaj także:
Nowe restauracje i kawiarnie w Toruniu
Najlepsze azjatyckie restauracje w Toruniu
Koniec z jedzeniem kebabów na mieście