Jesienne menu w restauracjach w Toruniu. Co oferują? [ceny i menu]
4 Pory Roku
ul. Przedzamcze 6
Ariel Gomez Carusso, szef restauracji 4 Pory Roku, zaprasza na kremowy sernik dyniowy z musem czekoladowo - kawowym, kruszonką, owocami i sosem waniliowym na ciepło. Zapłacimy za niego 21 zł. Ale to nie jedyna nowość w jesiennej karcie. Wśród aromatycznych propozycji znalazła się też zupa z dyni - a dodajmy, że dynie do lokalu trafiają wprost z pola w Dobrzyniu nad Wisłą. Za zupę krem zapłacimy 21 zł.
W nowej odsłonie menu uwagę zwraca także comber jagnięcy na różowo podawany z selerowo - chrzanowym purée, kalarepą, pomidorkami koktajlowymi marynowanymi w oliwie oraz sosem demi-glace z kurkami. Cena? 107 zł.
Z kolei za przystawkę w postaci szarpanego mięsa z jelenia z dodatkiem czerwonej marynowanej kapusty, musu z marchwi czosnkowej, prażynki dyniowej i pudru z chorizo zapłacimy 43 zł.
Wegetarianom polecamy flan z dyni musem ziemniaczano-szpinakowym i innymi dodatkami w cenie 43 zł.