5 z 9
Poprzednie
Następne
"Kuchenne rewolucje" w Kujawsko-Pomorskiem. Magda Gessler w regionie. Co zmieniła w restauracji "Pod rumianym jabłkiem"
"Pod rumianym jabłkiem": "Kuchenne rewolucje" znów w Kujawsko-Pomorskiem. Co zmienia Magda Gessler? Zobacz menu
W restauracji serwowano między innymi szynkę z kością w bejcy miodowo-piwnej pieczoną w piecu chlebowym, kotlety z mielonej gęsiny przygotowywane w glinianych garnkach z kaszą lub ziemniakami, warzywami, jabłkami, ziołami i wędzonką pieczone w piecu chlebowym, czerninę i sodziaki – lokalny produkt przypominający kebab z polskimi kiełbasami i warzywami. Hitem był też smalec oraz jabłka starych odmian zapiekane z serem lazur i borówkami.
Czytaj także: Lista lokali w Kujawsko-Pomorskiem, które odwiedziła Magda Gessler z ekipą "Kuchennych rewolucji" TVN