Kuchnia tatarska w Toruniu! Gotują Tatarzy, którzy uciekli z Krymu. Jakie menu i ceny?
Lokal na starówce, a dokładniej przy ulicy Małe Garabry 1/3, ruszył dwa tygodnie temu. Już ma klientów, którzy wracają tutaj na typowo tatarskie dania: jantychy (pierogi pieczone z masłem na patelni), jufak asz i tatar asz (pierożki w typie pielmieni), gęstą zupę lagman z wołowiną czy plow (ryż z warzywami i dodatkami).
POLECAMY:Luksusowe restauracje w Toruniu: co zjesz i ile zapłacisz? Przekonajcie się sami o smakach kuchni z całego świata
Ceny są tu bardzo przystępne, a klimat rodzinny. Bo to właśnie familijny biznes, którego mózgiem jest młoda księgowa Susana Tukhiel. Gotują natomiast jej mama Hulvira i ciotka Elmira.
POLECAMY:
Imprezy w Toruniu. Co, gdzie i kiedy? Koncerty, wystawy, spotkania... Sprawdź, gdzie się wybrać
Adopcja psa i kota. O co w schronisku nas zapytają?