Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
5 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najlepsi kucharze świata do czerwonego mięsa (głównie...
fot. yatomo/123rf

Łączenie tych produktów może ci zaszkodzić. Którym potrawom ze sobą nie po drodze? Oto fakty i mity związane z łączeniem składników

MIT: Nie powinno łączyć się wina i czerwonego mięsa

Najlepsi kucharze świata do czerwonego mięsa (głównie wołowiny) polecają lampkę czerwonego wina.

Rzeczywiście zawarte w winie garbniki mogą zmniejszać wchłanianie żelaza, którego znakomitym źródłem jest czerwone mięso. Jednak lampka wina, podana do wołowiny nie wywoła anemii z niedoboru żelaza.

Warto również dodać, że czerwone wino jest źródłem resweratrolu, czyli substancji o silnym działaniu przeciwutleniającym.

Zobacz również

Lewandowski podsumował swoje półtora roku w Barcelonie

Lewandowski podsumował swoje półtora roku w Barcelonie

Nowe sztuczne boisko przy Milionowej 1. Zawodnicy AKS SMS Łódź już trenują

Nowe sztuczne boisko przy Milionowej 1. Zawodnicy AKS SMS Łódź już trenują

Polecamy

Czy ZUS jest otwarty w czwartek 2 maja?

Czy ZUS jest otwarty w czwartek 2 maja?

Niewiadoma dziesiąta na półmetku prestiżowego wyścigu. Nowa liderka w Hiszpanii

Niewiadoma dziesiąta na półmetku prestiżowego wyścigu. Nowa liderka w Hiszpanii

Kolega z ataku w Barcelonie obrażony na Lewandowskiego? Wymowne zachowanie

Kolega z ataku w Barcelonie obrażony na Lewandowskiego? Wymowne zachowanie