Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zapiekanka estońska z mięsa, kaszy i kapusty kiszonej...

Nie masz pomysłu na obiad? Te dania Cię zaskoczą. Zobacz TOP 10 pomysłów na nietypowe obiady

Zapiekanka estońska z mięsa, kaszy i kapusty kiszonej

Składniki:
900 g łopatki wieprzowej pokrojonej w kostkę
600 g kapusty kiszonej
200 g kaszy jęczmiennej grubej (np. marki Halina)
1 łyżka majeranku
1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
1 łyżeczka czarnego pieprzu
1 łyżeczka soli
2 cebule posiekane drobno
1 szklanka bulionu lub wody

Wykonanie:
Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Mięso przyprawić majerankiem, papryką, solą, pieprzem i usmażyć. Kapustę wymieszać z cebulą.
W naczyniu ułożyć warstwowo kapustę i mięso. Na ostatnią warstwę nałożyć kaszę i całość podlać bulionem lub wodą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 40 minut.

Zobacz również

Pełne stragany na targowisku w Pile

Pełne stragany na targowisku w Pile

DK94 mogłaby być drogą ekspresową? Tego chce poseł Łukasz Kmita

DK94 mogłaby być drogą ekspresową? Tego chce poseł Łukasz Kmita

Polecamy

Adrian Meronk krok od milionów! Fura dolarów już czeka. Azjatyckie dołki Polaka

TYLKO U NAS
Adrian Meronk krok od milionów! Fura dolarów już czeka. Azjatyckie dołki Polaka

Bilans majówki na drogach w regionie - 7 wypadków. Policja apeluje o rozsądek

Bilans majówki na drogach w regionie - 7 wypadków. Policja apeluje o rozsądek

Giro d'Italia. Startuje wyścig, 22. tour Rafała Majki

Giro d'Italia. Startuje wyścig, 22. tour Rafała Majki