MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zapiekanka estońska z mięsa, kaszy i kapusty kiszonej...

Nie masz pomysłu na obiad? Te dania Cię zaskoczą. Zobacz TOP 10 pomysłów na nietypowe obiady

Zapiekanka estońska z mięsa, kaszy i kapusty kiszonej

Składniki:
900 g łopatki wieprzowej pokrojonej w kostkę
600 g kapusty kiszonej
200 g kaszy jęczmiennej grubej (np. marki Halina)
1 łyżka majeranku
1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
1 łyżeczka czarnego pieprzu
1 łyżeczka soli
2 cebule posiekane drobno
1 szklanka bulionu lub wody

Wykonanie:
Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Mięso przyprawić majerankiem, papryką, solą, pieprzem i usmażyć. Kapustę wymieszać z cebulą.
W naczyniu ułożyć warstwowo kapustę i mięso. Na ostatnią warstwę nałożyć kaszę i całość podlać bulionem lub wodą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 40 minut.

Zobacz również

Nocny Kochanek, Smolasty i KULT na zakończenie Święta Bytomia. Był ogień! ZDJĘCIA

Nocny Kochanek, Smolasty i KULT na zakończenie Święta Bytomia. Był ogień! ZDJĘCIA

T. Love na zakończenie Dni Legnicy 2024. Tłumy mieszkańców w Parku Miejskim

T. Love na zakończenie Dni Legnicy 2024. Tłumy mieszkańców w Parku Miejskim

Polecamy

Awaria systemu w Ryanair! Opóźnione loty w całej Polsce

Awaria systemu w Ryanair! Opóźnione loty w całej Polsce

"Piłkarskie Orły" w regionie kujawsko - pomorskim. Wyczyny czwartoligowców

"Piłkarskie Orły" w regionie kujawsko - pomorskim. Wyczyny czwartoligowców

Wybiło i śmierdzi na kilometr - komentarz Alicji Polewskiej

Wybiło i śmierdzi na kilometr - komentarz Alicji Polewskiej