Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pljeskavica w Montenegro

Redakcja
W lokalu można zjeść pizzę, spaghetti, sałatki oraz dania mięsne. Należy do nich pljeskavica, na którą restauracja dała nam przepis.

W lokalu można zjeść pizzę, spaghetti, sałatki oraz dania mięsne. Należy do nich pljeskavica, na którą restauracja dała nam przepis.

<!** Image 2 align=none alt="Image 186946" sub="Aby oddać głos na Montenegro, należy wysłać SMS o treści: NOW.KULINARNA.10 pod nr 7148 (koszt jednej wiadomości - 1,23 zł z VAT).">Składniki:

- mięso wołowe antrykot

- pieprz czarny

- sól

- proszek do pieczenia

- bułka tarta

- świeży czosnek

- woda gazowana

<!** reklama>- Mięso mielimy, dodajemy przyprawy, odrobinę proszku do pieczenia, bułkę tartą, czosnek i wodę gazowaną. Zmielone i przyprawione mięso mieszamy i wstawiamy do lodówki. Następnego dnia formujemy z niego placuszki, które pieczemy na grillu. - o tym jak przyrządzić potrawę mówi Ramiz Korać, współwłaściciel restauracji Montenegro.

Na zdjęciu: Grzegorz Jarzynka, pizzamaker z Montenegro.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowosci.com.pl Nowości Gazeta Toruńska