W lokalu można zjeść pizzę, spaghetti, sałatki oraz dania mięsne. Należy do nich pljeskavica, na którą restauracja dała nam przepis.
<!** Image 2 align=none alt="Image 186946" sub="Aby oddać głos na Montenegro, należy wysłać SMS o treści: NOW.KULINARNA.10 pod nr 7148 (koszt jednej wiadomości - 1,23 zł z VAT).">Składniki:
- mięso wołowe antrykot
- pieprz czarny
- sól
- proszek do pieczenia
- bułka tarta
- świeży czosnek
- woda gazowana
<!** reklama>- Mięso mielimy, dodajemy przyprawy, odrobinę proszku do pieczenia, bułkę tartą, czosnek i wodę gazowaną. Zmielone i przyprawione mięso mieszamy i wstawiamy do lodówki. Następnego dnia formujemy z niego placuszki, które pieczemy na grillu. - o tym jak przyrządzić potrawę mówi Ramiz Korać, współwłaściciel restauracji Montenegro.
Na zdjęciu: Grzegorz Jarzynka, pizzamaker z Montenegro.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?