Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Galaretka z czarnych lub czerwonych porzeczek Marty Góry...
fot. 123 rf

Porzeczki. TOP 10 deserów z porzeczkami naszych Czytelników [PRZEPISY]

Galaretka z czarnych lub czerwonych porzeczek Marty Góry

Składniki
1 kg porzeczek czarnych lub czerwonych
1,5 szklanki zimnej wody
1 kg cukru

Wykonanie
Porzeczki opłukać i obrać z szypułek. Dodać wodę, zagotować i gotować ok.10 minut. Odcedzić na sicie naciskając, aby uzyskać jak najwięcej soku.
Sok wyciśnięty z porzeczek zagotować, dodać 1 kg cukru na 1 litr soku gotować jeszcze 10 minut (czarne porzeczki) lub 20 minut (czerwone porzeczki). Całość jest płynna. Wlać do wyparzonych słoików, zakręcić, postawić do góry dnem aż wystygną ( można też zapasteryzować).

Zobacz również

Jelenia Góra świętuje 20. rocznicę wejścia Polski do Unii Europejskiej

Jelenia Góra świętuje 20. rocznicę wejścia Polski do Unii Europejskiej

Gorlice. Harcerski Dzień Patrona „Mury wartości”

Gorlice. Harcerski Dzień Patrona „Mury wartości”

Polecamy

Chowane klamki drzwi mogą zagrozić naszemu bezpieczeństwu!

Chowane klamki drzwi mogą zagrozić naszemu bezpieczeństwu!

Wygrana Vos. Niebezpieczne zdarzenie na trasie 3. etapu. Jedna z kolarek w szpitalu

Wygrana Vos. Niebezpieczne zdarzenie na trasie 3. etapu. Jedna z kolarek w szpitalu

Ostrzeżenie GIS z 30.04: Bebilon PROfutura DUOBIOTIK 2 dla niemowląt po 6

Ostrzeżenie GIS z 30.04: Bebilon PROfutura DUOBIOTIK 2 dla niemowląt po 6