Praca dla kucharza w Toruniu. Kto szuka i ile płaci? Czy to naprawdę praca w piekle?
Warto pamiętać, że praca w kuchni to nie tylko gotowanie. - W restauracji pracownicy kuchni muszą być godzinę, a czasem dwie przed otwarciem lokalu. Wszystko zależy od tego, czy jest sezon czy nie. Później pracują tak, jak restauracja jest otwarta. No, a po zamknięciu trzeba tę kuchnie posprzątać. Zazwyczaj robi się to jeszcze podczas pracy, ale w sezonie - gwarantuję - rzadko zdarza się wyjść z niej szybko - uprzedza pani Anna, kucharka ze starówki.
Minusem pracy w kuchni bywają też spory z właścicielami restauracji. - Oczekiwania cudów przy skąpieniu pieniędzy na zakup dobrych produktów to prawie norma. Krawiec kraje, jak mu materii staje - mówi powiedzenie. Kucharz też z najtańszych artykułów nie przygotuje dania na poziomie - podkreśla pan Karol, kucharz z 14-letnim doświadczeniem w zawodzie.
Zobacz także: Tak obecnie wygląda szpital na Bielanach. Nowe zdjęcia z drona