[break]
"Kilogramów ubywa, kręgosłup dzięki ćwiczeniom się wzmacnia, a energii przybywa. Taka jest siła dobrego jedzenia". Ten wpis dodała ostatnio Katarzyna Radomska, która od pięciu lat ze swoją siostrą Izabelą prowadzi bloga kulinarnego "Paleta Smaku".
- Do prowadzenia bloga zachęciła mnie Iza, która po skończeniu malarstwa na Wydziale Sztuk Pięknych postanowiła radykalnie zmienić swoje zainteresowania i zostać kucharką - opowiada Katarzyna Radomska, która na co dzień pracuje w toruńskim Centrum Sztuki Współczesnej.
Kulinarna blogerka z wykształcenia jest historykiem sztuki, a pasją do gotowania zaraziła się w czasie studiów.
- W naszym rodzinnym domu mama gotowała tradycyjne obiady, a tata był mistrzem, jeśli chodzi o przyrządzanie dań mięsnych. Mnie i siostrę zaganiano do kuchni tylko wtedy, kiedy trzeba było coś zrobić w dużej ilości. Prawdziwą przyjemność z gotowania zaczęłyśmy czerpać dopiero na studiach - mówi Katarzyna Radomska, która dziś karmi swoich kolegów z pracy prawdziwymi przysmakami.
Placuszki orkiszowe z borówkami, czy pudding z nasion chia, to tylko niektóre z nich. Przepisy na te i inne dania można znaleźć na blogu, który każdego miesiąca odwiedza blisko 50 tysięcy internautów. Ci, którzy wchodzą na "Paletę Smaku" szukają inspiracji do gotowania oraz tradycyjnych przepisów na papryczki konserwowe, pieczoną kaczkę, czy pierogi. Z kolei już za chwilę siostry Radomskie pokażą nam, co pysznego można stworzyć z kapusty, jabłek, czy dyni, czyli kulinarnych darów nadchodzącej wielkimi krokami jesieni.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?