MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Świeżą, surową wołowinę, baraninę, jagnięcinę i wieprzowinę...
fot. Pxhere.com

Spleśniała śmietana, zjełczałe wędliny. Jak długo można przechowywać produkty w lodówce?

Mięso

Świeżą, surową wołowinę, baraninę, jagnięcinę i wieprzowinę przechowujemy w lodówce od 3 do 5 dni. Befsztyki możemy trzymać w zamrażarce do roku, kotlety i udźce - ok. 6 miesięcy. Mięsne resztki z posiłków pownniśmy zużyć do 4 dni. Mięso przechowujemy na środkowej półce. Mięsne resztki z posiłku zużywamy do 3 dni.

Zobacz również

Przegląd tygodnia od 26.05 w Łebie

Przegląd tygodnia od 26.05 w Łebie

Przegląd tygodnia od 26.05 w Krzepicach

Przegląd tygodnia od 26.05 w Krzepicach

Polecamy

Kadry skoczków narciarskich na nowy sezon. Stoch na specjalnych warunkach!

Kadry skoczków narciarskich na nowy sezon. Stoch na specjalnych warunkach!

Objawienie sezonu Ekstraklasy. "Pomogli mi rodzice i dziewczyna" [WIDEO]

Objawienie sezonu Ekstraklasy. "Pomogli mi rodzice i dziewczyna" [WIDEO]

GIF wydał decyzję: ponowne dopuszczenie do obrotu - Egoropal (28.05)

GIF wydał decyzję: ponowne dopuszczenie do obrotu - Egoropal (28.05)