Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu...
fot. Amarita/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Jajka

Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu ogrzewaniu, ponieważ tracą swój smak, a ich wartość odżywcza znacząco spada.

Dodatkowo ponowne podgrzewanie sprawia, że jajka stają się trudniejsze do strawienia. Warto również wspomnieć, że nieprawidłowo przygotowanie potrawy z jajek stwarzają ryzyko zakażenia bakterią Salmonella, która może wywołać ból brzucha, biegunkę oraz silne skurcze jelit.

Zobacz również

Wisła jedzie po marzenia na Stadion Narodowy i promuje to specjalnym filmem

Wisła jedzie po marzenia na Stadion Narodowy i promuje to specjalnym filmem

W Oknie Życia w Mikołowie znaleziono nowo narodzone dziecko. Miało przy sobie list

W Oknie Życia w Mikołowie znaleziono nowo narodzone dziecko. Miało przy sobie list

Polecamy

Najsmaczniejsze szparagi z patelni. Z tym przepisem każdy sobie poradzi

Najsmaczniejsze szparagi z patelni. Z tym przepisem każdy sobie poradzi

Co z „zimnymi ogrodnikami” w maju 2024 r.? Sprawdź, co mówi prognoza

Co z „zimnymi ogrodnikami” w maju 2024 r.? Sprawdź, co mówi prognoza

Po tylu latach on tego znowu dokonał. Lewandowski skuteczny do bólu!

Po tylu latach on tego znowu dokonał. Lewandowski skuteczny do bólu!