MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso z piersi kurczaka jest lekkostrawne i niskokaloryczne,...
fot. gbh007/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Mięso z piersi kurczaka

Mięso z piersi kurczaka jest lekkostrawne i niskokaloryczne, dlatego często stanowi podstawę dań obiadowych. Najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu, ponieważ jego konsystencja jest wtedy bardzo delikatna.

Podczas ponownego podgrzewania dochodzi do zmiany struktury w białkach mięsa, która staje się bardziej zbita i twarda. W przypadku mięsa piersi z kurczaka, które zostało uprzednio dobrze przygotowane ryzyko zagrożenia zatruciem jest niewielkie.

Jednak podgrzewanie kurczaka w wysokiej temperaturze sprawia, że staje się on trudniejszy do strawienia i może wywoływać niestrawność, wzdęcia oraz silne bóle brzucha.

Zobacz również

Owce zatrudnione do koszenia trawy w Katowicach. Zobacz ich wielkomiejski żywot! FOTO

Owce zatrudnione do koszenia trawy w Katowicach. Zobacz ich wielkomiejski żywot! FOTO

Wypadek w centrum Wrocławia. Samochód wjechał w przystanek tramwajowy! | ZDJĘCIA

Wypadek w centrum Wrocławia. Samochód wjechał w przystanek tramwajowy! | ZDJĘCIA

Polecamy

Roland Garros bez sławnej tenisistki. „WTA to tylko litery” – grzmi ojciec numer 1

Roland Garros bez sławnej tenisistki. „WTA to tylko litery” – grzmi ojciec numer 1

Nowa podstawa programowa już w tym tygodniu

Nowa podstawa programowa już w tym tygodniu

Ile będzie zarabiał Paweł Gulewski jako prezydent Torunia?

TYLKO U NAS
Ile będzie zarabiał Paweł Gulewski jako prezydent Torunia?