MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu...
fot. Amarita/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Jajka

Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu ogrzewaniu, ponieważ tracą swój smak, a ich wartość odżywcza znacząco spada.

Dodatkowo ponowne podgrzewanie sprawia, że jajka stają się trudniejsze do strawienia. Warto również wspomnieć, że nieprawidłowo przygotowanie potrawy z jajek stwarzają ryzyko zakażenia bakterią Salmonella, która może wywołać ból brzucha, biegunkę oraz silne skurcze jelit.

Zobacz również

Budzenie Sienkiewki w Kielcach. Oto 21 miejsc gdzie są widoki z Anglii [ZDJĘCIA]

Budzenie Sienkiewki w Kielcach. Oto 21 miejsc gdzie są widoki z Anglii [ZDJĘCIA]

Fundacja Cemex przyznała eko-granty za najciekawsze projekty

Fundacja Cemex przyznała eko-granty za najciekawsze projekty

Polecamy

Prezes CUK Aniołów Toruń o wzmocnieniach, nowej hali i roli Wilfredo Leona w klubie

Prezes CUK Aniołów Toruń o wzmocnieniach, nowej hali i roli Wilfredo Leona w klubie

Dom postawisz bliżej sąsiada. Co się zmieni w prawie budowlanym od sierpnia 2024?

NOWE FAKTY
Dom postawisz bliżej sąsiada. Co się zmieni w prawie budowlanym od sierpnia 2024?

Najprostsze ciasto z truskawkami. Zawsze wychodzi i pięknie wyrasta

Najprostsze ciasto z truskawkami. Zawsze wychodzi i pięknie wyrasta