Zobacz wideo: W tych miejscach może pojawić się czwarta fala koronawirusa.
Co zrobić z fusami po kawie? 5 zastosowań w domu i ogrodzie
Kawa to jeden z podstawowych artykułów spożywczych i najważniejszych towarów handlowych na świecie. Dzięki zawartości kofeiny kawa pełni rolę stymulującą:
- pobudza organizm
- zwiększa sprawność myślenia
- znosi zmęczenie psychiczne i fizyczne
Warto przeczytać
Ze względu na swoje właściwości pita jest przede wszystkim rano, często w dużych ilościach. Bezpośredni wpływ kofeiny zaczynamy odczuwał po upływie około pół godziny.
Najlepiej jest używać świeżo zmielonej kawy i parzyć ją w ekspresie, dzbanku bądź filiżance. Stosując taką metodę - po spożyciu aromatycznego napoju - zostaną nam fusy. Zdecydowana większość z nas bez zastanowienia wyrzuca je do śmietnika. To nierozsądne, bo pozostałości po parzeniu kawy można wykorzystać na wiele sposobów.
W galerii poniżej podajemy wybrane, sprawdzone pomysły.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?