Żar Tandoori z Kuchennych Rewolucji w Toruniu - historia ludzi i smaku. Kim są Nepalczycy i Sara o romskich korzeniach? Zapowiedź Magazynu
Gotowanie to pasja Rama i zajęcie, które zaczął zarobkowo praktykować już jako szesnastolatek. Najpierw w Nepalu, potem przez kilka lat w Dubaju. W Polsce był szefem kuchni jednej ze stołecznych restauracji przez kilka lat. Dla obu obcokrajowców marzeniem było poprowadzenie czegoś własnego. - Taka szansa pojawiła się, gdy trafili w Internecie na ofertę sprzedaży lokalu przy ul. Małe Garbary – mówi Sara, kelnerka, tłumaczka i dobry duch „Żaru Tandoorii’.
NA TEMAT:
Magda Gessler i Kuchenne Rewolucje w województwie kujawsko-pomorskim
Lokal nie był drogi, a lokalizacja – wyśmienita. Nepalczycy sprawdzili, że to ścisłe centrum zabytkowego Torunia, tłumnie odwiedzane przez turystów. Spodobało im się także samo miasto, szczególnie starówka i bulwary nad Wisłą. Zainwestowali w restaurację z wiarą, że dobra kuchnia sama się obroni. Pieniędzy na wykończenie wystroju już im nie wystarczyło.
POLECAMY TEŻ:
Nowy stadion Elany czy remont obecnego? WIZUALIZACJE
Gwara toruńska. Dogadasz się z toruniakiem? QUIZ
Toruń w dwudziestoleciu międzywojennym. Archiwalne zdjęcia!
TOP 10 inwestycji w 2019 roku w Toruniu