Zraz zawijany z wołowiny jest jedną ze specjalności restauracji Zajazd Staropolski.
<!** Image 2 align=none alt="Image 187017" sub="Aby oddać głos na Zajazd Staropolski, należy wysłać SMS o treści: NOW.KULINARNA.1 pod nr 7148 (koszt wiadomości to 1,23 z VAT) Fot.: Grzegorz Olkowski
">Składniki:
- wołowina
- boczek wędzony
- ogórek kiszony
- cebula
- musztarda
- przyprawy
<!** reklama>Wołowinę trzeba umyć i oczyścić z błon. Następnie kroimy ją w ukośne plastry, rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem i nacieramy czosnkiem. Plastry smarujemy musztardą i kładziemy na nie po plasterku boczku wędzonego, cząstkę cebuli i ogórka. Zawijamy, oprószamy mąką i smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Podlewamy niedużą ilością wywaru i dusimy do miękkości. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i śmietaną - przepis zdradza Aleksandra Waligórska, Szefowa Kuchni Zajazdu Staropolskiego.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?