Kuchnia tatarska w Toruniu! Gotują Tatarzy, którzy uciekli z Krymu. Jakie menu i ceny?
Ludzie pytają o tatarskie
-Oj, zaraz będziemy pewnie tę kartę zmieniać - wzdycha nad menu Susana. - Trzeba dodać jeszcze więcej typowo tatarskich dań, bo klienci wciąż o nie pytają. Posmakują jednej, drugiej, trzeciej potrawy i chcą kolejnej. Szczerze mówiąc, to nie spodziewaliśmy się od początku takiego zainteresowania.
POLECAMY:Imprezy w Toruniu. Co, gdzie i kiedy? Koncerty, wystawy, spotkania... Sprawdź, gdzie się wybrać
Jest godzina 12.00 i drzwi restauracji czynnej do wieczora dopiero się otwierają, a już robi się gwarno. Czyżby pocztą pantoflową rozniosło się w Toruniu, że przy Małych Garbarach ruszyła kuchnia tatarska? Zaletą serwowanych dań na pewno jest ich świeżość. Panie Hulvira i Elmira praktycznie nie wychodzą z kuchni, tylko na bieżąco realizują zamówienia. A każdego poranka przygotowują te potrawy, o których wiedzą, że na bank zaraz zostaną zamówione: pyszne manty z wołowiną, czebureki, jantychy i inne pierogi.
POLECAMY:Luksusowe restauracje w Toruniu: co zjesz i ile zapłacisz? Przekonajcie się sami o smakach kuchni z całego świata