Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Błędem, który popełnia większość jest nakłuwanie mięsa. Gdy...
fot. Fot. Mariusz Kapala

Majówka. Tych błędów nie popełniaj podczas grillowania. Jak przyrządzić potrawy, by dobrze smakowały z grilla?

Błędem, który popełnia większość jest nakłuwanie mięsa. Gdy tak się robi, podczas grillowania wyciekają z niego soki i tłuszcze, a gdy te spadają na rozżarzone węgle, błyskawicznie wytwarzają się trujące substancje, które nie tylko mogą spowodować problemy żołądkowe czy bóle brzucha. Te substancje w nadmiarze mogą powodować uszkodzenie wątroby, trzustki i jelit.

Gdy idealnie wysmażone szaszłyki nie chcą schodzić z patyczków to znak, że nasiąkły tłuszczem z mięsa i się przypiekły. Można temu zapobiec, wkładając patyczki do szaszłyków przed grillowaniem do wody, najlepiej na noc. Dzięki temu mięso będzie się łatwo zsuwało. Rozwiązaniem jest także używanie szpikulców do grillowania.

Zobacz również

Czy doszło do oszustwa podczas zbiórki na pogrzeb ofiary zabójstwa przez podpalenie?

NOWE
Czy doszło do oszustwa podczas zbiórki na pogrzeb ofiary zabójstwa przez podpalenie?

Czas na majówkę! Odkryj z nami podróżnicze inspiracje

Czas na majówkę! Odkryj z nami podróżnicze inspiracje

Polecamy

Profesor zaniepokojony zmianami w polskiej edukacji. Idziemy w złym kierunku

Profesor zaniepokojony zmianami w polskiej edukacji. Idziemy w złym kierunku

Masz zatkany nos i problemy z oddychaniem? To problem miliona Polaków! Jest na to lek

Masz zatkany nos i problemy z oddychaniem? To problem miliona Polaków! Jest na to lek

Szachiści opanują Katowice! Rusza wyjątkowy XI Festiwal Szachowy

Szachiści opanują Katowice! Rusza wyjątkowy XI Festiwal Szachowy