Anna Moyseowicz
dziennikarzStrona KobietSulęcin
43 materiały
Uważam, że to ludzie tworzą dziennikarstwo - nie tylko ci, którzy przygotowują materiały prasowe, internetowe, telewizyjne i radiowe, ale także bohaterowie tych materiałów oraz ich odbiorcy. Dlatego właśnie tak ważne jest dla mnie zaufanie Czytelnika, które pielęgnuję na każdym kroku – poprzez maksymalną rzetelność, obiektywizm i dyskrecję.
- Opisuję problemy ludzi w trudnych życiowych sytuacjach, bo wierzę, że nagłośnienie ich spraw może im pomóc
- Interweniuję tam, gdzie występuje konflikt
- Zwracam także uwagę na problemy, których konsekwencje mogą być bardzo szerokie
- A czasem po prostu spaceruję po okolicy
Ta praca niesie wielką satysfakcję
Swoją przygodę z dziennikarstwem zaczęłam podczas nauki w liceum, właśnie od wolontariatu w Gazecie Lubuskiej. Obserwowałam pracę dziennikarzy, zadawałam pytania i próbowałam tworzyć własne artykuły. Podczas studiów dziennikarskich odbyłam praktyki w kilku redakcjach prasowych oraz staż w telewizji. Moje teksty zaczęły ukazywać się w wydaniach internetowych i papierowych, a każdy z nich był ogromnym powodem do dumy. Szukanie tematów, które chciałabym zaprezentować, rozmowy z ludźmi, dnie spędzone w redakcji i ubieranie myśli w słowa dawały mi ogromną satysfakcję. Po pewnym czasie do udanych tekstów dołączyły udane teksty interwencyjne. Wówczas przekonałam się jaką radość daje niesienie pomocy poprzez dziennikarstwo i jaki wpływ mogą wywierać media na rzeczywistość.
A gdy mam trochę czasu...
W wolnym czasie spaceruję w lubuskich okolicznościach przyrody, czytam książki - głównie reportaże oraz książki podróżnicze, a czasem nawet coś upiekę. Z wykształcenia jestem również italianistką, więc zdarzy mi się przeczytać lub posłuchać czegoś po włosku. Lubię podróże, w szczególności te nietypowe, dalekie i organizowane samodzielnie. Kilka razy spróbowałam autostopu i sądzę, że jeszcze pomacham kciukiem przy drodze. Kto wie, może nawet dojadę w ten sposób do Włoch?
Sernik dyniowy, czyli deser idealny na jesień. To ciasto rozpływa się w ustach!
Sernik z dyni to ciekawa wariacja na temat tego powszechnie kochanego w Polsce ciasta. Jest wilgotny, delikatnie słodki i kremowy, a co więcej, dzięki dodatkowi...
Mięciutkie kluseczki z sosem rozgrzeją i nasycą. Sprawdź przepis
Kopytka z sosem pieczarkowym to danie, które pobudzi kubki smakowe i umili jesienne, zimne, ponure popołudnia. Idealnie sprawdzi się na obiad w dzień, w który...
Osłodzą jesienny wieczór. Racuchy z dyni na podwieczorek na ciepło
Racuchy z dyni tak wciągają, że nie sposób odmówić sobie dokładki, a nawet dwóch. Puszyste, lekko słodkie, o delikatnie dyniowym smaku i zapachu, gdy raz je...
Mało znany w Polsce przysmak. Słynie z właściwości zdrowotnych
Kasztany jadalne są smakołykiem o wiele bardziej popularnym na południu Europy, niż w Polsce, ale i tutaj mają swoich zwolenników. Wiele osób zna je w formie...
Z powodzeniem zastąpi poranną owsiankę. Jest słodka i sycąca. Idealna na jesień!
Rozgrzewa, syci i dodaje energii na cały poranek. Kasza jaglana zapieczona z wybranymi owocami i mlekiem jest pełnowartościowym posiłkiem, od którego warto...
Rozpływają się w ustach! Sprawdź przepis na domowe krówki
Krówki są jednymi z najbardziej lubianych słodyczy w Polsce. Te pyszne, miękkie cukierki rozpływają się w ustach. Wykonuje się je zaledwie z kilku prostych...
Zrobisz je z kilku prostych składników. Takie pierogi robi Ewa Wachowicz
Delikatne, sycące i składające się z zaledwie kilku składników – pierogi z białą kapustą według Ewy Wachowicz to propozycja dla tych, którzy lubią tradycyjne...
W PRL-u je uwielbiano! Sprawdź przepis na kotlety jajeczne z pieczarkami
Mają wyjątkowy smak i delikatną konsystencję, dzięki czemu przypadną do gustu i dorosłym, i dzieciom. Wielu z nas kojarzą się z dzieciństwem, ponieważ były...
Pyszny dodatek do obiadu na zimę, czyli buraczki w słoikach. Jak je zrobić? Przepis
Jesienią buraki to jedne z popularniejszych warzyw. Nic dziwnego, te warzywa są pełne nie tylko smaku, ale i witamin, które warto zamknąć w słoiki. Dzięki...
Dziwne połączenie? Ale jakie smaczne! Zupa dyniowa z masłem orzechowym
Ten delikatny, słodkawy krem jest genialną propozycją zarówno na szybki obiad, jak i przystawkę podczas rodzinnej uroczystości. Zupa krem z dyni z masłem...